søndag den 8. maj 2016

Aftentur

Jesper og jeg havde aftalt en aftentur på mindre sjællandsk sø, hvor vi tidligere på året har haft en fint aften fiskeri. 

Vi er på vandet omkring kl. 18. Det er den første dag hvor det er rigtig varmt og desværre er der heller ikke noget vind. Mange vil nok mene at det jo er en dejlig dag, men det er sjældent optimale forhold til geddefiskeri.

Det er de agn vi tidligere har haft succes med så søen, som vi starter med. Der går en rum tid før det første hug falder. Det er en Herring Shad gedden har hugget på. Desværre er den ikke kroget ordenligt og slipper væk. Da jeg får shad'en ind, kan vi tydelig se at gedde har bidt i hvalen lige bag stinger krogen. 

Da Jesper tager sig stang og begynder indspinning for at skifte wobler, er der bid. Aftenens først gedde kommer en tur i båden til et foto, inden den bliver genudsat.

Aftenens første gedde
Senere på aftenen prøver Jesper igen at spinne sin wobler hurtigt ind og minsandten om ikke der er hug igen. Denne gang bliver gedden desværre ikke siddende på krogen.

Vi prøver at sejle med skiftende hastighed, for at se om det kan udløse nogle flere hug. Samtidig bliver der gravet dybt i grejboksene for at finde de helt rigtige agn, men lige meget hjælper det. Det er altid rart med noget udfordring, men vi havde dog håbet på lidt flere fisk. Vi får desværre ikke flere fisk og sejler ind da solen begynder at gå ned.

Søen har tidligere givet os en del problemer når det er varmt, men det skulle prøves inden vandtemperaturene bliver alt for høje.

Vi er tilbage på vandet om et par dage og så bliver det spændende om vi kan få nogle af de store krabater på krogen.

Knæk og bræk
/Rasmus

Ingen kommentarer:

Send en kommentar